Monday, September 18, 2006

Παναγιώτης Θεοδωρακίδης


Ο Παναγιώτης Θεοδωρακίδης Αν. Αξ/κός ε.α., είναι πλειοψηφίσας ανεξάρτητος Νομαρχιακός Σύμβουλος Αργολίδας και διευθύνει τον Αμυντικό Φορέα Στρατηγικών Αναλύσεων.Κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην χώρα μας, εργάστηκε για την επιτυχή διεξαγωγή τους από τις θέσεις αρχικά του συντονιστή υπηρεσιών τύπων αγώνων και μετέπειτα ως αναπλ. διευθυντής του διεθνούς κέντρου τύπου στο Ο.Α.Κ.Α. Μετά την αποφοίτησή του από την Σχολή Ευελπίδων άσκησε καθήκοντα εκπαιδευτή αλεξιπτωτιστών και διοικητή τμημάτων καταδρομών. Η επιστράτευση τον Φεβ. του 1987 τον βρήκε διοικητή προκαλύψεως στον Έβρο. Εξειδικεύτηκε στην ΗΠΑ, στον χημικό και πυρηνικό πόλεμο και είναι ο πρώτος Έλληνας Αξιωματικός που συμμετείχε ως εθνικός αντιπρόσωπος στις δυνάμεις του Ο.Η.Ε. στην Δυτική Σαχάρα.Το 1993 τοποθετήθηκε στο Ν.Α.Τ.Ο. όπου διετέλεσε εκπρόσωπος τύπου της Συμμαχίας στο Στρατηγείο της Νότιας Πτέρυγας.Καθοριστική ήταν η συμβολή του στην επιτελική ομάδα ίδρυσης του Νατοϊκού Στρατηγείου στην Ελλάδα, το οποίο και εκπροσωπούσε μέχρι το Σεπτέμβριο του 2001 οπότε, οικιοθελώς, απήλθε από το στράτευμα, λόγω αντιθέτων απόψεων σε χειρισμούς θεμάτων μείζονος Εθνικής σημασίας. Κατά την διάρκεια της υπηρεσίας του επιμορφώθηκε σε επιτελικές σχολές στην Ευρώπη και στις Η.Π.Α., σε θέματα διοίκησης συντονισμού επιχειρήσεων, χειρισμού κρίσεων και διεθνών διαπραγματεύσεων καθώς και σε μεταπτυχιακά τμήματα διεθνών σχέσεων σε Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια.Έφερε σε πέρας, με επιτυχία, πλήθος αποστολών, για τις οποίες έχει τιμηθεί με πολλά ελληνικά και ξένα παράσημα και μετάλλια.Έχει λάβει μέρος σε πολλά σεμινάρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την πολιτική ασφάλειας, μείωσης εξοπλισμών και κοινωνικής ανάπτυξης.Γνωρίζει απταίστως Γερμανικά, Αγγλικά, Ιταλικά, Γαλλικά και Ρωσικά και είναι μέλος πολλών διεθνών ενώσεων και ινστιτούτων για την ασφάλεια και την κοινωνική ανάπτυξη. Σχετικά άρθρα μελέτες και πονήματα που έχει συγγράψει έχουν δημοσιευτεί στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκπομπές και δελτία ειδήσεων ραδιοφώνου και τηλεοράσεως προσκεκλημένος γνωστών δημοσιογράφων για σχολιασμό και έκφραση τεχνοκρατικής άποψης για συναφή προς την επικαιρότητα πολιτικά και αμυντικά θέματα."ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ", 04-06-1995"Ένας Έλληνας, ο ταγματάρχης Παν. Θεoδωρακίδης είναι το δεξί χέρι του Διοικητή της Νότιας Πτέρυγας του ΝΑ.Τ.Ο. και υπεύθυνος ενημέρωσης, που εμφανίζεται, σχεδόν καθημερινά, στο CNN και άλλα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα Μπράβο, πάντα τέτοια για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις".
"ΑΘΗΝΑ 9,84", 30-10-1995,Κυριάκος Σπυριούνης"ο Παν. Θεοδωρακίδης ήταν άοκνος, δεν κοιμόταν όταν επρόκειτο για την υπηρεσία του. Πολλοί θα τον ήθελαν στο τάγμα τους ήταν ένας ηγέτης, του είχα απόλυτη εμπιστοσύνη".
"ΕΘΝΟΣ", 22-05-2000"Η.. αλεπού του ΝΑ.Τ.Ο., όπως αποκαλούν στη Συμμαχία τον συνταγματάρχη Παναγιώτη Θεοδωρακίδη, με τη δύναμη του "Νατοϊκού καπέλου" αφαίρεσε τη δυνατότητα από τον Τούρκο εκπρόσωπο να προβεί σε δηλώσεις στην Ελλάδα και αποστόμωσε, με τις διπλωματικές του απαντήσεις τον Τούρκο δημοσιογράφο Αλί Μπιράν, σχετικά με τη μεγάλη άσκηση "Dynamix Μίx"... Έτσι δεν πέρασαν οι Τουρκικές θέσεις".
"XOΥPIET" (Τουρκίας), 24-05-2000"Πιο πολύ σαν Έλληνας εκπρόσωπος παρά σαν Νατοϊκός ενήργησε ο συνταγματάρχης Παναγιώτης Θεοδωρακίδης, στη Νατοϊκή άσκηση "Dynamix Μίχ". Ελπίζουμε στα ανάλογα διαβήματα της κυβέρνησης μας στη Συμμαχία".
"ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ", 27 -01-2001"Παν. Θεοδωρακίδης: ΝΑ ΤΟ(Σ} και κάποιος εκπρόσωπος τύπος και υπογραμμός".
"MEGA CHANNEL", 02-10-2001, Άννα Παναγιωταρέα"Απώλεια για τις Ένοπλες Δυνάμεις η παραίτηση του Παναγιώτη Θεοδωρακίδη. Μεγάλη εμπειρία και πολλές γνώσεις. Θα μπορούσε να είναι ακόμα πολύ χρήσιμος. Ευχόμαστε τις εμπειρίες του να τις χρησιμοποιήσει αλλού, για το καλό της πατρίδας".
"ΑΙΡΗΑ NEW5", 06-08-2002, Δήμος Βερύκιος"Οφείλω να ομολογήσω δημόσια ότι ο ταξίαρχος Παναγιώτης Θεοδωρακίδης είναι Ελληναράς!Έδωσε πολλές πρωτιές στα Ελληνικά Μέσα, παρά τις αντίθετες τότε εντολές του ΝΑ.Τ.Ο".

No comments: