Tuesday, October 03, 2006

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤ' ΟΝΕΙΡΟ


Του υποψηφίου Υπερνομάρχη Αθηνών-Πειραιώς Βαγγέλη Παπαδόπουλου
Τα τελευταία χρόνια έγινε πλέον κοινή συνείδηση, ότι τόσο η Αθήνα όσο και ο Πειραιάς, είναι δύο "δολοφονικές πόλεις" χωρίς ποιότητα ζωής και χωρίς τις απαραίτητες υποδομές για τον περιορισμό των προβλημάτων της καθημερινότητας. Η διαπίστωση αυτή ανάγκασε την Πολιτεία, με καθυστέρηση πολλών δεκαετιών, να προχωρήσει σε ορισμένες πρωτοβουλίες και στη εκτέλεση αρκετών μεγάλων έργων (λόγω και των Ολυμπιακών Αγώνων) που όμως δεν έλυσαν τα προβλήματα γιατί έπρεπε να γίνουν νωρίτερα. Έτσι, σήμερα, ο πολιτικός κόσμος, τα κόμματα, τα Μ.Μ.Ε., οι φορείς κ.λπ. μιλούν με έμφαση για τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά περιορίζονται μόνον σε ευχολόγια, τσιτάτα, συνθήματα και βαρύγδουπες αόριστες γενικεύσεις, χωρίς όμως να προτείνουν λύσεις, χωρίς να καταθέτουν συγκεκριμένες προτάσεις και συγκεκριμένο πρόγραμμα.Και αν περιστασιακά προτείνονται λύσεις, αυτές δεν είναι καινοτόμες αλλά στηρίζονται στο ήδη ετοιμόρροπο και απαρχαιωμένο άναρχο και αυθαίρετο γραφειοκρατικό σύστημα, μ' αποτέλεσμα αντί να επιλύονται τα προβλήματα, αυτά διαιωνίζονται!
Η μεταπολεμική απρογραμμάτιστη, λόγω των κοινωνικών συνθηκών, δόμηση, από ένα ανέτοιμο κράτος για να ανασυγκροτηθεί, η μεγάλη αστυφιλία που συγκέντρωσε τον μισό πληθυσμό της χώρας στο λεκανοπέδιο, και η από το 1989-90 ανεξέλεγκτη εισβολή λαθρομεταναστών - εποίκων που στη συνέχεια ένα μικρό ποσοστό από αυτούς νομιμοποιήθηκε και πήρε τον χαρακτηρισμό του "οικονομικού μετανάστη" διαμόρφωσαν μια αποπνυκτική κατάσταση που κάνει σήμερα τον απλό μέσο πολίτη να υποφέρει.Η δόμηση συνεχίζει να είναι ουσιαστικά αυθαίρετη και άναρχη. Η κυκλοφορία πεζών και Ι.Χ. προβληματική ως τραγική. Η ατμοσφαιρική ρύπανση επικίνδυνη και ανεξέλεγκτη. Οι υπηρεσίες της Πολεοδομίας κ.λπ. αναχρονιστικές. Οι προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας τριτοκοσμικές. Και η ταλαιπωρία του κοινού αβάσταχτη! Η εποχή μας σήμερα χαρακτηρίζεται ως εποχή της ουράς. Ουρά στις τράπεζες. Ουρά στις στάσεις των λεωφορείων. Ουρά στο Ι.Κ.Α. Ουρά στα νοσοκομεία. Ουρά στις Δ.Ο.Υ. κ.λπ. Ζητείται μία χαραμάδα ελπίδας για λίγο φως, για λίγο αέρα! Πιστεύουμε, απολύτως, πως αν συνεχιστεί ο ρυθμός της ζωής μας με τον ίδιο τρόπο και χωρίς να ληφθούν άμεσα και ριζοσπαστικά μέτρα σε 10 χρόνια οι δρόμοι θα είναι αδιάβατοι και η ατμόσφαιρα τελείως δολοφονική. Θα σκάσουμε σαν τα ποντίκια.
Ο Λαϊκός Νομαρχιακός Συναγερμός "ΥΠΕΡ ΛΑΟΥ" καταθέτει σήμερα ένα συγκεκριμένο άμεσο, πρακτικό και αποτελεσματικό πρόγραμμα ρήξεων και ανατροπών με την ελπίδα, ότι θα υιοθετηθεί και θα εφαρμοστεί, για να γίνουν οι πόλεις μας, η Αθήνα και ο Πειραιάς, πιο ανθρώπινες.
Με το βλέμμα στην "Ελληνική Νομαρχία" και στο αυτοδιοικητικό σύστημα των Αμπελακίων, προσαρμοσμένα στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας, συντάξαμε το πρόγραμμά μας που το θεωρούμε ως πρώτη νίκη στον προσεχή εκλογικό αγώνα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.
Κι' αν ακόμα οι συμπολίτες μας αρνηθούν την ψήφο τους, ας μας επιτρέψουν να έχουμε ΔΙΚΑΙΩΜΑ στο ΟΝΕΙΡΟ γιατί η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο…

No comments: